Földgáz - A környezetkímélő energia forrása

Miért éppen földgáz?

A földgáz, számos előnyös tulajdonságának köszönhetően korunk legnépszerűbb energiahordozója.

Mit ad a földgáz? Miért érdemes a földgázt választani?


A földgáz sokoldalúan felhasználható
A fűtés mellett főzünk, sütünk és meleg vizet állíthatunk elő földgázzal, továbbá a technológiai fejlesztések eredményeként már autók üzemanyagaként is egyre szélesebb körben használják. Használhatjuk emellett teraszsugárzók, grill készülékek, légkondicionáló berendezések, vagy akár szárítógépek energiahordozójaként is.

A földgázüzemű berendezések költséghatékonyan üzemeltethetők
A földgázzal üzemelő berendezések a földgáz jó égési tulajdonsága és a modern technika alkalmazása miatt magas hatásfokkal üzemelnek, ezért egy földgáztüzelésű berendezés kevés energiát fogyaszt, amely kíméli a pénztárcát;

A földgáz helytakarékos
A fűtőberendezések kis helyen is elférnek, így a házon belül szinte bárhova beszerelhetők. A földgáz maga – ellentétben a szénnel vagy a kőolajjal – külön tárolást nem igényel;

A földgáz környezetbarát
A földgáz tökéletes égése során füst, korom, hamu nem keletkezik, és elégetése igen alacsony szén-monoxid és kéndioxid kibocsátással jár, ezáltal környezetvédelmi szempontból a legtisztább energiahordozók egyike és nagymértékben hozzájárul az üvegházhatás mérsékléséhez.

A földgáz kényelmes
A földgáz a szállítórendszeren keresztül közvetlenül az otthonunkba érkezik. Mindig a szükséges mennyiségben áll rendelkezésünkre, így nem kell foglalkoznunk a beszerzés megtervezésével, szállítással, lerakodással, készletezéssel, vagy a hamu eltakarításával. 

A földgáz megbízható
A megfelelően, szakértő szerelő által beépített és karbantartott berendezések megbízhatóak, és magas hatásfokkal üzemelnek.